Návrh metodického postupu pro práci s Shadow IT ve veřejné správě na úrovni krajů České republiky - Nesvedová, Lada (2017)
Práce se zabývá problematikou Shadow IT (dále také jako SIT) ve veřejné správě České republiky na úrovni krajů. Hlavním cílem práce je navržení metodického postupu pro práci s SIT ve veřejné správě na úrovni krajů ČR na základě případové studie. Tento návrh metodického postupu je možné zpracovat na základě dílčích cílů, definování výzkumných otázek a charakterizováním problematiky SIT. Struktura práce je rozdělena do 3 hlavních částí. V první je vymezen cíl práce a důvody jeho výběru, očekávané omezení a výstupy práce. V teoretické části je charakterizován pojem Shadow IT a veřejná správa ČR obecně. Na tuto část navazuje praktický blok, v němž jsou konkretizovány metody sběru dat a prezentovány výsledky z výzkumných otázek. Zpracovaný návrh metodického postupu pro práci s Shadow IT ve veřejné správě ČR na úrovni krajů je uveden v poslední části práce. Přínosem práce je navržený metodický postup pro práci s Shadow IT ve veřejné správě na úrovni krajů ČR, který může krajským úřadům pomoci lépe pochopit problematiku Shadow IT.