Optimalizace procesů české pobočky mezinárodní společnosti - Polák, Jiří; Chlapek, Dušan; Bruckner, Tomáš, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Tato práce pojednává o procesním řízení. V první části jsou vysvětleny pojmy nezbytné pro další pochopení tématu. Postupně jsou vysvětleny pojmy týkající se procesního řízení a zlepšování procesů. Dále jsou rozebrány jednotlivé metody a metodiky využívané při zlepšování procesů. Práce se nejvíce věnuje metodice zlepšování procesů na bázi potenciálu zlepšení, přesto je představeno metodik více, neboť pro společnost mohou hrát roli v dalším rozvoji procesního řízení. V druhé části se již práce věnuje procesům malé společnosti. Společnost je představena a jsou popsány její strategické cíle a organizační struktura. Poté se práce věnuje procesům společnosti. Jsou definovány procesní oblasti společnosti a je jim přiřazena priorita a vlastníci. Vybrané procesní oblasti jsou důkladněji popsány a jsou pro ně definovány klíčové aktivity. Pro klíčovou procesní oblast došlo ke snímkování klíčových aktivit a následné analýze přínosů z dosažení cílového stavu. Došlo k důkladnému rozebrání limitů bránících dosažení zamýšleného stavu. V závěrečné části jsou popsány aktivity a projekty vedoucí k odstranění těchto limitů. Pro projekty jsou připraveny možné plány realizace.
Vedoucí práce: Dušan Chlapek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses