Perspektivy obchodu České republiky s Korejskou republikou a Indonésií - Málek, Ondřej (2017)
Diplomová práce se zabývá analýzou budoucích možností obchodu zbožím České republiky s dvěma státy z uskupení MIST - Korejskou republikou a Indonésií. Jejím cílem je zhodnocení obchodu České republiky s Korejskou republikou a Indonésií a naznačení perspektivních oblastí českého exportu. Jako kritéria k analýze jsou použity makroekonomické a demografické údaje jednotlivých ekonomik doplněné o hodnocení mezinárodních ratingových agentur a organizací. Dále jsou v analýze zohledněna specifika korejského a indonéského trhu a hodnoty a směry mezinárodního obchodu s bližším zaměřením na ČR, Korejskou republiku a Indonésii. Tyto údaje jsou sledovány zejména v období 2001-2015.