Analýza specifik odvětví bankovního průmyslu - Pavlíková, Ilona (2017)
Tato diplomová práce se zaměřuje na analýzu specifik bankovního odvětví, k čemuž používá nástroje fundamentální analýzy. Cílem této práce je nalézt a zhodnotit vlastnosti bankovního průmyslu, které jej odlišují od ostatních odvětví. První část této práce se zabývá vlastnostmi bankovního odvětví, k tomu používá globální a odvětvovou fundamentální analýzu. V druhé části dochází ke srovnání bankovního sektoru s dalšími odvětvími, kterými jsou komoditní společnosti, cyklické firmy a podniky zabývající se výrobou a prodejem spotřebního zboží. Třetí částí je samotný výpočet vnitřní hodnoty akcie Komerční banky, a.s., kde je použit dividendový diskontní model, ziskové modely a model nadměrného výnosu v rámci firemní fundamentální analýzy.