Analýza specifik odvětví bankovního průmyslu - Pavlíková, Ilona; Veselá, Jitka; Hoffman, Andrej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Tato diplomová práce se zaměřuje na analýzu specifik bankovního odvětví, k čemuž používá nástroje fundamentální analýzy. Cílem této práce je nalézt a zhodnotit vlastnosti bankovního průmyslu, které jej odlišují od ostatních odvětví. První část této práce se zabývá vlastnostmi bankovního odvětví, k tomu používá globální a odvětvovou fundamentální analýzu. V druhé části dochází ke srovnání bankovního sektoru s dalšími odvětvími, kterými jsou komoditní společnosti, cyklické firmy a podniky zabývající se výrobou a prodejem spotřebního zboží. Třetí částí je samotný výpočet vnitřní hodnoty akcie Komerční banky, a.s., kde je použit dividendový diskontní model, ziskové modely a model nadměrného výnosu v rámci firemní fundamentální analýzy.
Vedoucí práce: Jitka Veselá
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses