Portugalsko jako destinace cestovního ruchu - Šilarová, Veronika; Abrhám, Josef; Havlíčková, Blanka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Hlavním cílem této diplomové práce je charakterizovat Portugalsko jako destinaci cestovního ruchu, stejně jako i zanalyzovat současný stav odvětví cestovního ruchu v této destinaci a pokusit se nastínit případné možnosti jeho rozvoje. Mezi dílčí cíle této práce, které by měly napomoct k naplnění cíle hlavního, patří popis ekonomického vývoje Portugalska v minulých letech, analýza nabídky produktů cestovního ruchu, které destinace v současnosti nabízí, vymezení místa cestovního ruchu v národní ekonomice země, a v neposlední řadě také popis současné politiky cestovního ruchu, kterou Portugalsko aktuálně prosazuje. Tato diplomová práce využívá především elektronických zdrojů dostupných z Internetu. Jedná se zejména o výroční zprávy, statistiky a odborné články. Vedle toho práce také využívá odbornou literaturu, která je relevantní k pojednávanému tématu. Tato práce je rozdělena celkem do čtyř kapitol, které následují po krátkém úvodu na začátku práce. První kapitola má teoretický ráz a poskytuje definice odborných termínů z oblasti cestovního ruchu a z oblasti ekonomie. Druhá kapitola obsahuje základní informace o Portugalsku. Třetí kapitola je pak věnována politicko-ekonomické charakteristice Portugalska. Poslední kapitola pojednává o cestovním ruchu v destinaci Portugalsko, o jejím současném stavu i o jejím možném dalším rozvoji v budoucnosti. Práce je potom zakončena závěrem, který má shrnující charakter.
Vedoucí práce: Josef Abrhám
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses