Systém řízení bezpečnosti informací společnosti BluePool s.r.o. - Menčík, Jan (2017)
V této diplomové práci je řešeno téma řízení bezpečnosti informací dle norem řady ISO/IEC 27000 a implementace systému řízení bezpečnosti informací (ISMS) v konkrétním podniku. Teoretická část práce je věnována normám řady ISO/IEC 27000, související legislativě a institucím. Podrobně je představen teoretický rámec analýzy rizik. Závěr teoretické části je věnovaný přínosům a možným překážkám při implementaci ISMS v organizaci, s důrazem na malé podniky. V praktické části je provedena komplexní analýza rizik a výběr opatření k ošetření nalezených rizik. Součástí praktické části je nastavení vnitřních pravidel informační bezpečnosti společnosti BluePool s.r.o. v podobě plánu zvládání rizik a politiky bezpečnosti informací. Závěr praktické části práce je věnován návrhu postupu, příkladům konkrétní implementace, časového harmonogramu a rozpočtu na realizaci vybraných opatření.