Výber autentizačnej metódy pri prihlasovaní do elektronického bankovníctva v nadväznosti na zrušenie autentizácie GRID kartou - Mazák, Matej; Doucek, Petr, 1960-; Veber, Jaromír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Cieľom diplomovej práce je výber vhodnej autentizačnej metódy pre prihlasovanie do elektronického bankovníctva. Vybrané riešenie bude slúžiť ako doplňujúci faktor pri autentizácii a autorizácii klienta a zároveň ako náhrada zastaraného bezpečnostného prvku GRID karty. V teoretickej časti je podrobne vysvetlený vývoj a smerovanie elektronického bankovníctva. Ďalej sú popísané výhody, ktoré tento kanál poskytuje klientom a zároveň banke. Z časti sú popísané niektoré trendy ovplyvňujúce každodenné smerovanie elektronického bankovníctva. Veľmi dôležitou časťou je bezpečnosť, ktorá je pri poskytovaní služieb elektronického bankovníctva nevyhnutná, a preto je spomenutá v každej časti diplomovej práce. Praktická časť obsahuje navrhovaný postup zrušenia autentizačnej metódy GRID karty, na ktorý nadväzuje návrh možných riešení, ktoré by tento prvok v budúcnosti nahradili. Praktická časť ďalej obsahuje výber a popis jednotlivých hodnotiacich kritérií a viackriteriálne hodnotenie vybraných riešení. Na určenie váh vybraných kritérií je použitá Saatyho metóda a pri viackriteriálnom rozhodovaní bodovacia metóda. Záver práce popisuje porovnanie dosiahnutých výsledkov jednotlivých autentizačných metód a prínosy práce.
Vedoucí práce: Petr Doucek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses