Zlepšení IS sportovní organizace - Rebenda, Jiří; Palovská, Helena, 1959-; Kučera, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Diplomová práce se zabývá problematikou zlepšení informačního systému (IS) konkrétní sportovní organizace. Hlavní motivací a zároveň předpokladem byl úmysl zlepšit fungování sportovní organizace TAEHAN. Cílem práce je návrh zlepšení jejího současného IS. Je ho dosaženo prostřednictvím splnění dílčích cílů - analýzy současného stavu a návrhu zlepšujících opatření, vytvoření podrobné specifikace na nový IS a také jeho rámcového návrhu, jenž měl za úkol vystihnout hlavní strukturální rysy tohoto IS. Těmto stanoveným podcílům odpovídá i způsob rozvržení práce do jednotlivých kapitol. Pro splnění prvního podcíle bylo nutné vytvořit seznam zlepšujících opatření, který vycházel z popisu současného stavu a identifikace nedostatků současného řešení. Z hlediska přínosu se jedná o nejdůležitější část. Druhý podcíl byl naplněn sestavením komplexního a zároveň validovaného seznamu požadavků. Jako validační metoda zde byla zvolena kontrola na základě kontrolních otázek převzatých z existujících informačních zdrojů. Posledním třetím dílčím cílem byl návrh podoby nového IS. Ten byl koncipován do dvou částí - v první byl IS dle případů užití rozdělen do subsystémů a v druhé byla popsána rámcová architektura možného řešení s uvedením výhod jeho vybraných aspektů.
Vedoucí práce: Helena Palovská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses