Vplyv ICT na vybrané správanie a návyky u generácie Y v Českej a Slovenskej republike - Kopecký, Oldřich (2017)
Neustály vývoj ICT mení návyky a spôsob života dnešných generácií ľudstva. Zasahuje a ovplyvňuje zároveň aj ich sexualitu a s tým spojený sexuálny život. Generácia Y predstavuje generáciu mladých ľudí prichádzajúcich do kontaktu s ICT od svojho mladého veku, ktorí vo všeobecnosti vynikajú vysokou informačnou gramotnosťou. Práca predkladá ucelený pohľad na problematiku vplyvu ICT na generáciu Y z hľadiska ľudskej sexuality a sledovania pornografie. Rešerš zahraničných štúdií prechádza do vlastného výskumného šetrenia autora. Vlastný výskum na spoločenskej úrovni prináša zistenia na otázky v oblastiach využívania ICT na rôznych miestach (v práci, na univerzite a pod.), bezpečnosti a ochrany vlastného súkromia vo virtuálnom svete a sledovania pornografie prostredníctvom ICT. Reflektuje taktiež nové trendy v ICT, ktoré predstavuje 3D virtuálna realita. V záverečnej časti práce autor diskutuje a porovnáva výsledky získané vlastným výskumom so zahraničnými štúdiami. Záro-veň formuluje vlastné zistenia a navrhuje otázky, ktoré by mohli tvoriť základ výsku-mu na organizačnej úrovni.