Rozšíření projektu vývoje aplikačního SW systému v bankovní instituci o BI nadstavbu - Růžičková, Lucie (2017)
Cílem této diplomové práce je naimplementovat Business Intelligence řešení pro splnění regulačních podmínek v oblasti investičního bankovnictví. První část se věnuje využití Business Intelligence v bankovním sektoru a trendům vývoje v této oblasti. Rovněž definuje cíle a důvody pro zavedení BI v oblastech investičního bankovnictví. Součástí je také vysvětlení v práci používaných pojmů z investičního bankovnictví a představení projektu, v rámci kterého je BI řešení implementováno. Druhá část práce se nejprve věnuje stanovení požadavků, analýze a návrhu datového skladu. Na ně navazuje popis implementace navrženého datového skladu a ETL balíčků pro jeho plnění. Dále je popsán nástroj, ve kterém jsou vytvářeny uživatelské reporty a ukázány jejich vzorové implementace. Poslední část této práce se zabývá hodnocením výsledného BI řešení ze strany uživatelů.