Sociální sítě ve vzdělávání - Blahout, Jan (2017)
Diplomová práce se zabývá problematikou online sociálních sítí a jejich praktickým využitím ve vzdělávání. První část se zabývá otázkou, jak sociální sítě mohou být nápomocny ve vzdělávání, analyzuje komunikaci jako klíčový aspekt v pedagogickém procesu. Teoretická část se také pokouší o definici online sociálních sítí s důrazem na vzdělávání, kde je několik z nich představeno společně s příklady jejich využití. Praktická část spočívá v implementaci jedné zvolené podnikové sociální sítě do reálné výuky kurzů Katedry systémové analýzy - pilotně na předmětech 4SA615 - Informační management a 4SA526 - Nová media a sociální sítě. Pro evaluaci je využito dotazníkového šetření, které podává informace o zpětné vazbě studentů na implementovaný projekt. Na základě této zpětné vazby jsou dále navržena doporučení, která by se mohla uplatnit ke zlepšení výuky v příštích semestrech. V nejlepším případě by závěr této diplomové práce mohl vést k samotnému zavedení sociální sítě na celou katedru, popřípadě školu.