Využití frameworků Redux a React při vývoji webových aplikací - Kolínek, David; Stanovská, Iva; Pavlíček, Luboš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
MVC architektura je jedna z nejznámějších a nejpoužívanějších architektur pro vývoj aplikací, a to jak internetových, tak i desktopových. S příchodem nových technologií se ovšem objevila nová architektura Flux, která programátorům umožnila pracovat ještě rychleji a pohodlněji. Obsahem této práce je vysvětlit výhody a způsoby používání frameworku Redux, který je na této architektuře založen. Pro kompletní vytvoření webové aplikace je ovšem ještě nutné zajistit vytvoření uživatelského rozhraní. Existuje možnost UI napsat bez pomoci knihoven v čistém JavaScriptu, ale je to výrazně pracnější. V této práci je použita knihovna React, jakožto momentálně nejžádanější knihovna pro tvorbu webových aplikací. Zatímco teoretická část obsahuje popis jednotlivých knihoven a nejlepších praktik a standardů pro jejich použití, praktická část je zaměřena na vytvoření aplikace pro správu elektronických daňových dokladů. Tvorba aplikace je detailně popsána tak, aby si čtenář mohl udělat představu o tom, jak přistoupit k vývoji webové aplikace a co všechno to obnáší.
Vedoucí práce: Iva Stanovská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses