Administrace databázových systémů Oracle - Šilhavý, Dominik; Pour, Jan; Štalmach, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Diplomová práce na téma administrace databázových systémů Oracle pojednává o problémech vyskytujících se v databázích a jak tyto problémy řešit, což je důležité pro databázové administrátory, aby nemuseli dlouho hledat či vymýšlet řešení. Práce dále popisuje metody zálohování a obnovy databází, které s řešením problémů velmi úzce souvisí. Hlavním cílem je poskytnout rady a doporučení ohledně problémů v databázi, jak tyto situace řešit. Je zde ukázáno, jak tyto metody provázat se zálohováním a obnovou databáze. Cíle bylo dosaženo analýzou metod zálohování, simulací reálných problémů z praxe a ukázkou jejich řešení. Hlavním přínosem je praktická ukázka častých problémů, se kterými se může Oracle databázový administrátor setkat a především různé varianty jejich řešení. Práce obsahuje i podklady, na základě kterých se lze rozhodnout o správném nastavení a variantě zálohování a obnovy v podniku. Dalším neméně důležitým přínosem bylo vytvoření znalostních objektů na webu mbi.vse.cz. Práce se dělí na tři logické celky. Prvních šest kapitol slouží k vytvoření hranic práce, rešerši literatury a uvádí do problematiky databází Oracle, včetně metod zálohování a obnovy databází. Druhá praktická část je zaměřená na analýzu metod zálohování a obnovy, včetně simulace problémů v databázích a jejich řešení. Poslední část je věnována znalostním objektům na serveru mbi.vse.cz.
Vedoucí práce: Jan Pour
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses