Rozšíření metodiky MMSP pro vývoj moderních webových aplikací - Bárta, Jan (2017)
Vývoj webových aplikací jazyce JavaScript se poslední dobou posouvá velmi rychle kupředu. Naopak metodiky pro vývoj aplikací často vznikali dávno před tím, než se JavaScript stal tak populární a nemusí tak reflektovat potřeby vyplívající z vývoje aplikací s jeho použitím. Tato práce se zabývá příležitostmi, potřebami a úskalími, které přináší vývoj moderních webových aplikací a jejich zakomponování do Metodiky pro malé softwarové projekty. Práce definuje, co jsou to moderní webové aplikace, identifikuje praktiky a nástroje, které se při jejich vývoji používají a jak tyto zapadají či nezapadají do původní verze MMSP. Na základě toho pak navrhuje upravenou verzi metodiky pro vývoj moderních webových aplikací.