Social trading z pohledu metodologie měkkých systémů - Hošek, Martin; Malinová, Ludmila; Sigmund, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Tato diplomová práce se zabývá problémy v oblasti konkrétní social trading komunity eToro. Cílem práce je analyzovat a nastínit řešení konkrétních problémů. K řešení vybraných problémů je využita Metodologie měkkých systémů Petera Checklanda. V první části jsou teoreticky definované důležité pojmy a pro účely práce je definována virtuální social trading komunita jako měkký systém. Druhá část popisuje samotnou Metodologii měkkých systémů. Ve třetí praktické části práce jsou analyzovány dva problémy komunity eToro. Pro každý z těchto problémů je provedena jedna iterace cyklu této metodologie. Problémy byly vybrány členy komunity za pomoci dotazníku. V závěrečné části je zhodnoceno využití metodologie v oblasti social trading komunit obecně a jsou popsány výhody a problémy její aplikace.
Vedoucí práce: Ludmila Malinová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses