Unifikace webových portálů z front-endového pohledu - Marek, Libor (2017)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou vytváření, resp. návrhu webových stránek s praktickým zaměřením na Allianz pojišťovnu, a.s. Součástí teoretické části je stručná historie vývoje webových stránek, dále je zde definován model úspěšných webových stránek a představena metodika jejich vytváření (včetně popisu nástrojů a technik, kterých se při návrhu webových stránek využívá). V rámci zmíněné metodiky je mj. popsána oblast User Experience (UX) včetně aspektů, které mají při návrhu webového řešení velkou váhu. Praktická část práce, která je pojata formou případové studie, vychází z definovaného modelu a postupu vytváření webových stránek. Stěžejní bod pak představuje vlastní návrh webového řešení pomocí wireframe a mockup modelů. Vytvořené návrhy jsou v závěrečné části podrobeny vyhodnocení vůči stanoveným hypotézám a obchodním cílům a požadavkům společnosti.