Kyberšikana - Králová, Lucie (2017)
Diplomová práce se věnuje problematice kyberšikany na Vysoké škole ekonomické v Praze. V teoretické části práce je definována kyberšikana, popsány jednotlivé prvky, specifika, využívané nástroje a formy kyberšikany. Dále je zde popsána kyberšikana ve vztahu k právnímu rámci České republiky a několika dalším státům. V práci jsou také zahrnuty výsledky několika výzkumů z prostředí školství a nejznámější případy kyberšikany. Praktická část se věnuje vyhodnocení a analýze výsledků kvantitativního výzkumu z prostředí Vysoké školy ekonomické v Praze. Výsledkem je analýza výskytu kyberšikany mezi studenty vysoké školy a doporučení, jak se chovat na sociálních sítích, abychom kyberšikaně předešli.