Kyberšikana - Králová, Lucie; Doucek, Petr, 1960-; Nedomová, Lea, 1963-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Diplomová práce se věnuje problematice kyberšikany na Vysoké škole ekonomické v Praze. V teoretické části práce je definována kyberšikana, popsány jednotlivé prvky, specifika, využívané nástroje a formy kyberšikany. Dále je zde popsána kyberšikana ve vztahu k právnímu rámci České republiky a několika dalším státům. V práci jsou také zahrnuty výsledky několika výzkumů z prostředí školství a nejznámější případy kyberšikany. Praktická část se věnuje vyhodnocení a analýze výsledků kvantitativního výzkumu z prostředí Vysoké školy ekonomické v Praze. Výsledkem je analýza výskytu kyberšikany mezi studenty vysoké školy a doporučení, jak se chovat na sociálních sítích, abychom kyberšikaně předešli.
Vedoucí práce: Petr Doucek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses