Porovnání řešení legislativních požadavků v ERP systémech a návrh řešení mimo ERP systémy - Janoušek, Tomáš (2017)
Diplomová práce se zabývá tématem, jak na změnu české legislativy reagují vydavatelé podnikových systémů a jaké obtíže představuje změnit informační systém, aby funkcionalita byla v souladu se změněnou legislativou. Práce se bude zabývat popisem ERP systémů, zejména pak systémů SAP, Microsoft Dynamics a Helios. Analyzujeme zákon o dani z přidané hodnoty č. 235/2004, zákon o elektronické evidenci tržeb č. 112/2016 a zákon o účetnictví č. 563/1991, pomocí nichž definujeme nové požadavky na informační systémy. V souvislosti se změnou zákona o DPH realizujeme ad hoc aplikaci, jejímž použitím lze docílit dodržení nově vzniklých povinností.