Porovnání řešení legislativních požadavků v ERP systémech a návrh řešení mimo ERP systémy - Janoušek, Tomáš; Oškrdal, Václav; Váňa, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Diplomová práce se zabývá tématem, jak na změnu české legislativy reagují vydavatelé podnikových systémů a jaké obtíže představuje změnit informační systém, aby funkcionalita byla v souladu se změněnou legislativou. Práce se bude zabývat popisem ERP systémů, zejména pak systémů SAP, Microsoft Dynamics a Helios. Analyzujeme zákon o dani z přidané hodnoty č. 235/2004, zákon o elektronické evidenci tržeb č. 112/2016 a zákon o účetnictví č. 563/1991, pomocí nichž definujeme nové požadavky na informační systémy. V souvislosti se změnou zákona o DPH realizujeme ad hoc aplikaci, jejímž použitím lze docílit dodržení nově vzniklých povinností.
Vedoucí práce: Václav Oškrdal
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses