Izraelské politické strany a jejich postoj k izraelsko-palestinskému konfliktu - Ševčíková, Anežka (2021)
Bakalářská práce se věnuje zahraniční politice Izraele a analyzuje postoj izraelských politických stran, které se dostaly do Knessetu v parlamentních volbách v roce 2015, k izraelsko-palestinskému konfliktu. Teoreticko-metodologické východisko je aplikováno na zahraniční politiku Izraele na hladině domácích vlivů. Práce zkoumá postoje jednotlivých politických stran ke sporným oblastem konfliktu. Cílem práce je analýza vlivu politické situace v Izraeli na jeho zahraniční politiku ve věci izraelsko-palestinského konfliktu.