Izraelské politické strany a jejich postoj k izraelsko-palestinskému konfliktu - Ševčíková, Anežka; Přikryl, Pavel; Šabacká, Yvona, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Bakalářská práce se věnuje zahraniční politice Izraele a analyzuje postoj izraelských politických stran, které se dostaly do Knessetu v parlamentních volbách v roce 2015, k izraelsko-palestinskému konfliktu. Teoreticko-metodologické východisko je aplikováno na zahraniční politiku Izraele na hladině domácích vlivů. Práce zkoumá postoje jednotlivých politických stran ke sporným oblastem konfliktu. Cílem práce je analýza vlivu politické situace v Izraeli na jeho zahraniční politiku ve věci izraelsko-palestinského konfliktu.
Vedoucí práce: Pavel Přikryl
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses