Nemovitostní bublina v EU se zaměřením na ČR - Růžek, Daniel (2021)
Diplomová práce se zaměřuje na přítomnost a intenzitu cenových bublin na nemovitostním trhu v EU se zaměřením na ČR. Tato problematika je zkoumána prostřednictvím analýzy nejrelevantnějších fundamentálních faktorů. Především pak z pohledu vývoje úrokových sazeb, HDP, nezaměstnanosti a poměrových ukazatelů. Speciální kapitola je věnována dopadům implementace směrnice Evropského parlamentu a Rady 2010/31/EU o energetické náročnosti budov na realizační náklady novostaveb, což je nejhlouběji rozebraný fundamentální faktor a zároveň je jeho analýza geograficky zúžena pouze na český nemovitostního trh.