Nemovitostní bublina v EU se zaměřením na ČR - Růžek, Daniel; Bič, Josef; Vošta, Milan, 1962-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Diplomová práce se zaměřuje na přítomnost a intenzitu cenových bublin na nemovitostním trhu v EU se zaměřením na ČR. Tato problematika je zkoumána prostřednictvím analýzy nejrelevantnějších fundamentálních faktorů. Především pak z pohledu vývoje úrokových sazeb, HDP, nezaměstnanosti a poměrových ukazatelů. Speciální kapitola je věnována dopadům implementace směrnice Evropského parlamentu a Rady 2010/31/EU o energetické náročnosti budov na realizační náklady novostaveb, což je nejhlouběji rozebraný fundamentální faktor a zároveň je jeho analýza geograficky zúžena pouze na český nemovitostního trh.
Vedoucí práce: Josef Bič
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses