Ruská multilaterální ekonomická diplomacie - role státních aktérů - Poul, Martin (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá multilaterální ekonomickou diplomacií. Uvádí pozici multilaterální ekonomické diplomacie v diplomacii obecně a analyzuje její prvky – cíle, modely řízení a aktéry. Dále identifikuje klíčové aktéry ruské multilaterální ekonomické diplomacie na státní úrovni a přibližuje jejich fungování a význam analýzou účasti těchto aktérů v mezinárodním uskupení států BRICS. Z této analýzy vyplývá, že nejdůležitějšími aktéry jsou prezident, Ministerstvo zahraničních věcí a Ministerstvo ekonomického rozvoje Ruské federace, přičemž nejvýznamnějším aktérem ruské multilaterální ekonomické diplomacie s ohledem na účast v uskupení BRICS je Ministerstvo ekonomického rozvoje.