Ruská multilaterální ekonomická diplomacie - role státních aktérů - Poul, Martin; Peterková, Jana, 1971-; Moric, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá multilaterální ekonomickou diplomacií. Uvádí pozici multilaterální ekonomické diplomacie v diplomacii obecně a analyzuje její prvky – cíle, modely řízení a aktéry. Dále identifikuje klíčové aktéry ruské multilaterální ekonomické diplomacie na státní úrovni a přibližuje jejich fungování a význam analýzou účasti těchto aktérů v mezinárodním uskupení států BRICS. Z této analýzy vyplývá, že nejdůležitějšími aktéry jsou prezident, Ministerstvo zahraničních věcí a Ministerstvo ekonomického rozvoje Ruské federace, přičemž nejvýznamnějším aktérem ruské multilaterální ekonomické diplomacie s ohledem na účast v uskupení BRICS je Ministerstvo ekonomického rozvoje.
Vedoucí práce: Jana Peterková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses