Dopad Průmyslu 4.0 na cestovní ruch - Novotná, Lucie (2021)
Diplomová práce se zabývá významem moderních technologií Průmyslu 4.0 a jejich vlivem na cestovní ruch. Teoretická část práce specifikuje konkrétní technologie a jejich obecné využití. Následně se zabývá využíváním těchto technologií zejména v cestovním ruchu v České republice i ve světě. Praktická část diplomové práce se zabývá výzkumem, jehož cílem je odpovědět na otázku vybavenosti ubytovacích zařízení technologiemi Průmyslu 4.0 a zjištění názorů na tyto technologie z pohledu vedoucích pracovníků ubytovacích zařízení. Pro lepší zhodnocení dané problematiky je druhá část výzkumu směřována také na pohled spotřebitelů a jejich názory na tyto moderní technologie, které využívají před nebo během svého pobytu v ubytovacím zařízení.