Postavení Číny na světovém trhu čaje - Písecká, Tereza; Černá, Iveta, 1979-; Hinčica, Vít; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Práce se zaměřuje na určení postavení Číny na světovém trhu čaje s ohledem na překážky a příležitosti, kterým čajový průmysl čelí a predikci budoucího vývoje na základě zjištěných faktorů. V první části se zabývám teoretickým vymezením problematiky v podobě literární rešerše. V druhé části se zaměřuji na světový trh s čajem. Třetí část je rozdělena na dvě hlavní kapitoly, které se zabývají Porterovým modelem pěti sil a SWOT analýzou. Ve čtvrté části procházím řešené body, vyzdvihuji největší výzvy, kterým čajový průmysl v Číně čelí a shrnuji poznatky a závěry, vyplývající z analýz. Na základě toho navrhuji řešení, jež by mohly pomoci snížit dopad výzev na čajový průmysl v Číně. Součástí kapitoly je odhad budoucího vývoje sektoru na základě řešených bodů a postavení, které bude Čína na světovém trhu čaje zastupovat.
Vedoucí práce: Iveta Černá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses