Datle jako komodita mezinárodního obchodu - Klícha, Michal; Hinčica, Vít; Procházková Gregorová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Abstrakt Diplomová práce je rozdělena do tří částí. • V první části jsou představeny datle jakožto obchodní komodita, která formovala v určitých částech světa tamní vývoj civilizace. Dále je zde zhodnocen světový obchod s touto exotickou komoditou. • V druhé části práce je kladen důraz na český trh s datlemi a na specifika českého zákazníka. Je zde zhodnoceno nákupní chování českého spotřebitele a také jak se toto chování změnilo vlivem pandemie nemoci Covid. • Poslední část práce je zaměřena na společnost Helix International s.r.o., firmu, která dlouhodobě a úspěšně podniká na českém trhu s datlemi a dalším obdobným zbožím. V této části práce je představen výzkum, který se zabývá výběrem nového produktu, který společnost zařadí do svého produktového portfolia.
Vedoucí práce: Vít Hinčica
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses