Dopady pořádání běžecké série RunCzech na cestovní ruch destinací Liberec, Ústí nad Labem 2020 - Vološinová, Karolína; Herget, Jan; Mirovský, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Diplomová práce se zabývá vyhodnocením a porovnáním ekonomických, sociálních, marketingových a mediálních dopadů na cestovní ruch, popisem environmentálních přístupů organizátorů v rámci sportovních eventů běžecké série RunCzech- Mattoni 1/2 Maraton Ústí nad Labem 2020, Liberec Nature Run 2020 společně s minulými ročníky závodů. Teoretická část práce vymezuje sportovní cestovní ruch, definuje klasifikaci sportovních eventů a jejich dopad na destinaci, event tourism, event marketing, destinační marketing. Popisuje pozitivní a negativní dopady na turistickou destinaci s jejich projevy. Věnuje se rovněž vývoji běžeckých závodů v ČR, ve světě a trendu virtuálních běžeckých závodů. Praktická část představuje pořadatele zkoumaných eventů a zkoumané eventy. Přibližuje specifika zmíněných eventů v kontextu vládních opatření v pandemie nemoci COVID-19. Práce vznikla sloučením několika metodologických postupů – analýzou primárních dotazníkových šetření kvantitativních dat, následným třízením a syntézou výsledků s aplikací využití v praxi. Aktuální výsledky z roku 2020 budou komparovány s reporty převážně od společností Tempo Team Prague, s.r.o., Krokem s.r.o., od Českého statistického úřadu nebo Statista.com. Výstupem práce je analýza výsledků získaných na základě dotazníkových šetření, finální shrnutí výsledků, závěry a doporučení plynoucí ze zpracování tohoto tématu. Hlavní cíl: zhodnocení ekonomických a neekonomických dopadů ve městech Liberec, Ústí nad Labem s ohledem na cestovní ruch destinací Liberec, Ústí nad Labem v rámci běžecké série RUNCzech 2020 Vedlejší cíle: objasnit, z jakého zdroje se účastníci série dověděli poprvé o závodech RunCzech a zjistit postoj účastníků závodů k pořadateli v kontextu pandemických opatření a jejich motivaci k
Vedoucí práce: Jan Herget
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses