Příčiny deindustrializace Velké Británie ve 20. století - Mytrjuk, Roman; Sankot, Ondřej, 1988-; Grebe, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá příčinami deindustrializace Velké Británie ve 20. století. Zaměřená je zejména na vládní kroky a vyhodnocení jejich vlivů na úpadek britského průmyslu. Práce je rozdělena do tří kapitol. V první kapitole je představen historický přístup k roli státu v ekonomice a následně je popsána problematika vládních opatření. Druhá část chronologicky uvádí a vyhodnocuje jednotlivá opatření britské vlády, a to přímo cílené na průmysl, tak i nepřímé vládní kroky, které dané odvětví ovlivnily. Ve třetí kapitole je nejprve pozornost zaměřena na společné příčiny deindustrializace jako fenoménu rozvinutých ekonomik a následně jsou rozebrány příčiny, které vedly k hlubšímu úpadku britského průmyslu než v ostatních rozvinutých zemích.
Vedoucí práce: Ondřej Sankot
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses