Společná zemědělská politika EU a její dopady na české zemědělství - Almer, Vojtěch (2021)
Bakalářská práce se věnuje dopadům Společné zemědělské politiky (SZP) Evropské unie na české zemědělství. Teoretická část práce se zabývá nejprve vývojem, historií, reformami a působením SZP od svých počátků až do současnosti. Součástí práce je pak vývoj českého zemědělství po roce 1989. Analytická část práce pak rozebírá zemědělské odvětví v České republice v souvislosti s aplikací SZP. Tato práce zkoumá hospodářské důsledky SZP na zemědělství ČR a představuje specifika a charakteristiky českého zemědělství. Závěrem se zaměřuje na dopady SZP na českou produkci a vybraná odvětví – pěstování přadného lnu a výrobu mléka.