Společná zemědělská politika EU a její dopady na české zemědělství - Almer, Vojtěch; Antal, Jarolím, 1986-; Grebe, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Bakalářská práce se věnuje dopadům Společné zemědělské politiky (SZP) Evropské unie na české zemědělství. Teoretická část práce se zabývá nejprve vývojem, historií, reformami a působením SZP od svých počátků až do současnosti. Součástí práce je pak vývoj českého zemědělství po roce 1989. Analytická část práce pak rozebírá zemědělské odvětví v České republice v souvislosti s aplikací SZP. Tato práce zkoumá hospodářské důsledky SZP na zemědělství ČR a představuje specifika a charakteristiky českého zemědělství. Závěrem se zaměřuje na dopady SZP na českou produkci a vybraná odvětví – pěstování přadného lnu a výrobu mléka.
Vedoucí práce: Jarolím Antal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses