Redesign mobilní aplikace Booxy - Hniličková, Veronika (2021)
Pro úspěšnou mobilní aplikaci je potřeba, aby odpovídala běžným technologickým standardům, přizpůsobovala se současným trendům a zejména splňovala uživatelská očekávání a přinášela příjemný uživatelský zážitek. Tato diplomová práce se zabývá redesignem mobilní aplikace Booxy pro operační systém Android. Jejím cílem je vytvořit návrh nového uživatelského rozhraní se zaměřením na uživatelský prožitek, a zlepšit tak interakci s produktem. Konkrétně je obsahem této práce představení problematiky UX/UI designu a aktuálních trendů v oblasti UX/UI mobilních aplikací. Dále je součástí analýza stávajícího stavu aplikace Booxy, včetně recenzí jejích uživatelů, dat poskytnutých provozovatelem aplikace a dotazníkového průzkumu uživatelských zkušeností, spolu s rešerší obdobných aplikací z pohledu UX a UI. Na základě získaných informací vznikl interaktivní prototyp vytvořený pomocí nástroje Figma, který byl otestován jak skupinou uživatelů, tak i provozovatelem aplikace. Závěrem byla vyhodnocena úspěšnost redesignu, jejíž součástí je i plánovaná implementace některých návrhů z prototypu do aplikace Booxy.