Bezpečnost práce a ochrana zdraví při práci – praktická aplikace ve společnosti thyssenkrupp Elevator Eastern Europe GmbH, odštěpný závod - Marková, Zuzana (2021)
Bakalářská práce se zabývá problematikou bezpečnosti a ochrany zdraví při práci. První část práce je věnována právním předpisům, které jsou vybrány s ohledem na zaměření praktické části, tedy oblasti výtahového průmyslu. Druhá část je poté zaměřena na teoretické přiblížení managementu BOZP a třetí, praktická část, se zabývá prováděním BOZP v konkrétní vybrané společnosti – thyssenkrupp Elevator Eastern Europe GmbH, odštěpný závod – a vyhodnocení, zda jsou splňovány veškeré zákonné požadavky, zda společnost podniká kroky i nad rámec stanovený zákonem a zda existuje prostor pro případná zlepšení.