Soudní vymáhání pohledávek - Bílková, Lucie (2021)
Cílem této diplomové práce je vypracovat ucelený přehled procesu vymáhání bankovních pohledávek, zejména pak se zaměřením na vymáhání soudní. Teoretická část práce vychází z právní úpravy, odborné literatury a článků. Diplomová práce zpracovává problematiku komplexně od vzniku úvěrového vztahu, pohledávky a následného dlužného závazku. Zabývá se řešením vzniku pohledávky od raného vymáhání, až po soudní řízení. V závěrečné kapitole se autor věnuje úpravě hypotečních smluv a vyjadřuje zde svou myšlenku na možný právní výklad omezení o smluvních poplatcích.