Soudní vymáhání pohledávek - Bílková, Lucie; Moravec, Tomáš, 1983-; Levý, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Cílem této diplomové práce je vypracovat ucelený přehled procesu vymáhání bankovních pohledávek, zejména pak se zaměřením na vymáhání soudní. Teoretická část práce vychází z právní úpravy, odborné literatury a článků. Diplomová práce zpracovává problematiku komplexně od vzniku úvěrového vztahu, pohledávky a následného dlužného závazku. Zabývá se řešením vzniku pohledávky od raného vymáhání, až po soudní řízení. V závěrečné kapitole se autor věnuje úpravě hypotečních smluv a vyjadřuje zde svou myšlenku na možný právní výklad omezení o smluvních poplatcích.
Vedoucí práce: Tomáš Moravec
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses