Application Lifecycle Management - Mach, Michal (2021)
Obsahem mé diplomové práce je zaměřen převážně na problematiku agilního vývoje aplikace, continuous integration a continuous delivery, a to konkrétně na praktické nastavení pro cloudovou CRM platformu Salesforce a nastavení procesů pro interní CRM projekt společnosti Enehano Solutions. Cílem mé práce je nastavit automatizované funkční řešení continuous delivery pro platformu Salesforce na interním AgeniQ CRM projektu za využití nástrojů GitHub, JIRA a srovnání manuálního nasazování, které je již součástí koupené licence Salesforce a automatizovaného nasazování za pomocí nástroje GitHub v kontextu komplexní podnikové aplikace. Součástí mé práce bude i představení správy Salesforce aplikace v nástroji JIRA. Na začátku své práce představuji stěžení pojmy jako jsou podniková aplikace, management životního cyklu aplikace (application lifecycle management), continuous delivery, continuous integration a představuji platformu Salesforce. Zaměřuji se na popis platformy a jejího manuálního deployment procesu, který je součástí platformy, zároveň také na popis Salesforce DX sloužící k přenosu metadat. Pro funkční řešení bude také potřeba představit pojem uložiště zdrojového kódu (source control), které bude součástí řešení. Dále definuji pojem „prostředí“ v podniku a také jaká jsou nejčastěji používaná prostředí v enterprise společnostech. Na to plynule navážu možnostmi struktury těchto prostředí, které nabízí Salesforce. Před samotnou implementací funkčního řešení stanovím kritéria požadavků continuous integration and delivery za pomocí nástroje GitHub, která částečně vyplynou z představených pojmů a některá stanovím já na základě již praktických zkušeností. Součástí požadavků bude také zadaní business požadavku, který bude následně zapracován do aplikace pomocí continuous delivery procesu.