Exportní strategie značky Tendon - Brožová, Tereza (2021)
Tato bakalářská práce řeší exportní strategii značky Tendon na španělském trhu. Tendon se zabývá výrobou a exportem horolezeckých a pracovních lan. Přestože je Španělsko v této oblasti atraktivním trhem, v porovnání s jinými evropskými státy se na celkových tržbách Tendonu podílí podstatně menším dílem. Cílem práce bylo navrhnout úpravy exportní strategie, které povedou ke zvýšení tržeb. V praktické části jsem se věnovala tématu skrytých šampionů, kterým je Tendon až nápadně podobný. V praktické části jsem vytvořila analýzu, jednak španělského trhu (v podobě PEST analýzy), poté aktuální exportní strategie spolu s konkurenční analýzou a také analýzu značky Tendon (v podobě SWOT analýzy). V závěru jsou uvedeny konkrétní kroky pro úpravu exportní strategie, které povedou ke zvýšení tržeb na španělském trhu.