Influencer marketing na sociální síti Instagram - Chudějová, Tereza; Čermák, Radim; Jiříčková, Ludmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Tato práce se zabývá influencer marketingem na Instagramu. Pozornost je věnována především československé scéně. Cílem práce je zanalyzovat aktuální situaci influencer marketingu na Instagramu v České a Slovenské republice. Bakalářská práce je rozdělena na dvě části – teoretickou a praktickou. V teoretické části je představena historie sociálních sítí a aktuální online sociální sítě. Dále je podrobněji popsána sociální síť Instagram – její historie, grafické uživatelské rozhraní a funkce. Následně je definován influencer marketing a pojem influencer, jsou popsány typy influencerů a spoluprací firem s nimi, a nakonec je představena právní regulace influencer marketingu v České republice. V praktické části práce jsou stanoveny výzkumné otázky a je provedena analýza influencer marketingu na česlovenské instagramové scéně z pohledu běžných uživatelů Instagramu dotazníkovým šetřením a z pohledu samotných influencerů prostřednictvím rozhovorů. Výsledky výzkumu jsou následně vyhodnoceny v diskuzi a jsou zodpovězeny výzkumné otázky. Analýza ukazuje, jaký pohled mají uživatelé Instagramu na influencer marketing, jak se tyto názory liší na základě jejich věku a v jakých aspektech influencer marketingu se shodují nebo rozcházejí názory a pohledy samotných influencerů.
Vedoucí práce: Radim Čermák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses