Jak rozumět právním dokumentům - Pixová, Žaneta; Hejda, Jan, 1955-; Syrovátka, Oldřich; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2021)
Teoretická část přinese poznatky ze soudobé právní lingvistiky a trestního práva. Výzkumná část se nejprve zaměří na jazyk a styl právních dokumentů, nabídne rozbor slovní zásoby a větné stavby, užívané v právních dokumentech. Zhodnocen bude funkční styl a struktura právních písemností. Samostatná kapitola bude věnována i právní terminologii. Dále se bude práce věnovat právním dokumentům v souvislosti s trestnou činností. Na základě kritické analýzy přinese seznam problematických oblastí, kterým by měli manažeři věnovat pozornost v souvislosti se smlouvami a dalšími typy právních komunikátů. Následovat bude kritické pojednání o tom, jaké role právní dokumenty v souvislosti s trestním řízením plní, ukáže nástrahy toho, pokud jim dostatečně neporozumíme, stejně jako možnosti, které nám právní komunikace dává.
Vedoucí práce: Jan Hejda
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses