Podnikatelský plán - Horálková, Kristýna (2021)
Diplomová práce se zaměřuje na vytvoření reálného podnikatelského plánu nově založeného mezinárodně orientovaného rodinného centra. Hlavním zaměřením tohoto rodinného centra je výuka a rozvoj jazykových schopností dětí i dospělých. Práce zohledňuje pandemii covidu-19 a její možné následky na budoucí provoz centra. Teoretická část této práce je věnována přehledu odborné literatury spojené s podnikatelským plánem. Jejím přínosem je například souhrn názorů soudobých autorů na význam podnikatelského plánu, popis typů podnikatelského plánu nebo účelný přehled jeho silných a slabých stránek. Praktická část přináší podrobně rozpracovaný podnikatelský plán konkrétního subjektu. Tato část obsahuje například analýzu trhu, marketingový a finanční plán nebo analýzu konkurence. Nedílnou součástí praktické části je také vyhodnocení ekonomické udržitelnosti projektu.