Marketingová strategie v oblasti rychloobrátkového zboží - Boháč, Radim; Průša, Přemysl, 1980-; Ševčíková, Michaela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Tématem této bakalářské práce je navrhnutí marketingové strategie pro prodejnu rychloobrátkového zboží se zaměřením na segment vína a delikates. Tento koncept by měl být aplikovatelný i na prodejny, které vyloženě nejsou specializované pouze na tento segment, ale jejich nabídka tyto výrobky obsahuje. Dále se bude práce zabývat nákupním chováním zákazníka včetně rozhodovacích procesů. Případová studie bude probíhat v prodejně, která existuje, ale přeje si zůstat v anonymitě, a tudíž ji budeme nazývat firmou Vinotéka ABC, s.r.o. Jedním z cílů této práce bude identifikovat a popsat rozhodovací procesy zákazníků, které začínají již vstupem zákazníka do prodejny, až po samotnou koupi produktu. které vedou od samého začátku kdy zákazník přichází do prodejny až po koupi produktu. Na základě tohoto výzkumu, který bude probíhat metodou dotazníkového šetření, se pokusím navrhnout řešení, které zákazníkovi pomůže při výběru produktů. Chování spotřebitele v tomto segmentu je pro nás velmi důležité, zejména v zájmu správného nastavení jednotlivých marketingových prvků, díky kterým můžeme dosáhnout našeho cíle. Na základě výsledků z prvního šetření bude druhým cílem navrhnutí prodejního konceptu. Tím je myšlena prezentace jednotlivých produktů v místě prodeje tak, aby obchodník dosahoval vyšších tržeb. K tomu budeme využívat poznatky z našeho výzkumu a také odborné literatury zaměřené na in-store (v místě prodeje) a POP (point of purchase) komunikaci, které jsou stěžejními body pro celou naši práci.
Vedoucí práce: Přemysl Průša
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses