Role médií v mezinárodních vztazích. Případová studie Brexit - Kinský, Václav (2021)
Globalizace a rostoucí význam moderních technologií přináší nové výzvy do oblasti politického marketingu. To se projevuje v přenosu části politických kampaní na sociální sítě. Vzniká tím rychlejší a efektivnější platforma pro šíření politických názorů, ale zároveň tím vzniká i prostor pro jejich zneužívání. To má za následek stále větší poptávku po bezpečnosti uchovávání uživatelských dat. Skandály okolo společnosti Cambridge Analytica odhalily možnosti úniku a jejich potenciálního zneužití. Napojení CA na vlivné podnikatele a politiky, jako jsou Donald Trump, nebo kampaň za Brexit ukázalo, že politický marketing čeká v nejbližším čase velká změna. Prováděná analýza se bude zabývat právě referendem o Brexitu.