Kulturní specifika francouzských turistů na trhu cestovního ruchu v České republice - Pekařová, Michaela (2021)
Diplomová práce se zabývá analýzou výjezdového cestovního ruchu Francie, kulturních specifik francouzských turistů a příjezdy Francouzů do České republiky. Hlavní cílem práce je identifikovat profily a specifika francouzských turistů, kteří přijíždějí do České republiky, na základě kulturních, sociálních a demografických specifik a navrhnout pro ně odpovídající místa a atraktivity, které Česká republika nabízí. Práce souhrnně popisuje francouzský trh cestovního ruchu se zaměřením na výjezdový cestovní ruch do České republiky. Praktická část je zaměřena na detailní popis statistických údajů ohledně příjezdu Francouzů do ČR, počtu přenocování a výdajů. Zahrnuty jsou rovněž údaje o charakteristice Francouzů, jejich cestovatelských zvyklostech a očekávání. Součástí práce je i dotazníkové šetření na téma cestovatelské zvyklosti francouzských turistů. Na základě získaných dat tak vyplývá, že Francouzi do České republiky přijíždí zejména kvůli kultuře, nejčastěji s přáteli nebo partnerem, na prodloužený víkend a navštíví většinou pouze Prahu.