Chování spotřebitele v segmentu ECO produktů na českém trhu - Grygorenko, Anastasiya (2021)
Diplomová práce se zabývá tématikou chování českého spotřebitele v segmentu ECO produktů se zaměřením na kategorii prostředků pro úklid domácnosti. Cílem této práce bylo vyhodnotit chování spotřebitele, popsat současný rostoucí ECO trend v tomto odvětví, a na základě získaných informací navrhnout marketingovou strategii pro výrobce ECO produktů, která by mohla navýšit prodeje těchto produktů. Práce je rozdělena na dvě části. První část se zabývá obecným porozuměním chování spotřebitele a teorii marketingového výzkumu. Druhá část práce je zaměřena na analýzu trhu ekologických produktů ve vybraném sortimentu a kvalitativní výzkum ve formě individuálních hloubkových rozhovorů.