Moderní technologie v hotelnictví a jejich využití k maximalizaci efektivity - Göttel, Adam (2021)
Cílem této práce je specifikovat rozsah využití moderních technologií v hotelnictví, zhodnotit vliv na efektivitu a kvantifikovat do jaké míry moderní technologie při správném využití přispívají k růstu revenue a zároveň zda snižují počet hodin potřebných k běžnému chodu hotelu. Dalším cílem bylo zjistit penetraci těchto technologií v České republice. Pomocí dotazníkového šetření a analýzy jednoho konkrétního hotelu jsem hodnotil, zda a jak skutečně technologie ovlivňují efektivitu a revenue. Provedenou analýzou bylo zjištěno, že pozitivní dopad je dosažitelný při správném a plnohodnotném využití vhodných technologií. Růst také závisí na výhozí situaci. Hlavním zjištěním je, že technolgie dávají poskytovatelům ubytování potenciál růstu revenue a zvýšení eketivity, ale vyžadují náročnou implementaci. Většina tuzemských ubytovacích zařízení, které využívají moderní hotelové technologie následně zaznamenaly meziročí růst revenue