Moderní technologie v hotelnictví a jejich využití k maximalizaci efektivity - Göttel, Adam; Jedlinský, Jakub; Antal, Jarolím, 1986-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Cílem této práce je specifikovat rozsah využití moderních technologií v hotelnictví, zhodnotit vliv na efektivitu a kvantifikovat do jaké míry moderní technologie při správném využití přispívají k růstu revenue a zároveň zda snižují počet hodin potřebných k běžnému chodu hotelu. Dalším cílem bylo zjistit penetraci těchto technologií v České republice. Pomocí dotazníkového šetření a analýzy jednoho konkrétního hotelu jsem hodnotil, zda a jak skutečně technologie ovlivňují efektivitu a revenue. Provedenou analýzou bylo zjištěno, že pozitivní dopad je dosažitelný při správném a plnohodnotném využití vhodných technologií. Růst také závisí na výhozí situaci. Hlavním zjištěním je, že technolgie dávají poskytovatelům ubytování potenciál růstu revenue a zvýšení eketivity, ale vyžadují náročnou implementaci. Většina tuzemských ubytovacích zařízení, které využívají moderní hotelové technologie následně zaznamenaly meziročí růst revenue
Vedoucí práce: Jakub Jedlinský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses