Postavení jednatele ve společnosti s ručením omezeným dle české a slovenské právní úpravy - Synková, Lucie (2021)
Tato diplomová práce se zabývá českou a slovenskou právní úpravou v oblasti obchodního práva, konkrétně postavením jednatele ve společnosti s ručením omezeným. Cílem této práce bylo pomocí analýzy dané problematiky a následné syntézy informací zjištěných během zkoumání získat podklad, který by pomohl odpověď na výzkumné otázky, které jsem si položila. Mým předpokladem bylo, že i přes společný historický vývoj a téměř 20 leté členství v Evropské Unii, které s sebou nese určitou harmonizace právních předpisů, budou v právních předpisech určité odchylky způsobené převážně rekodifikací soukromého práva v České republice. Avšak v závěru práce byla tato hypotéza vyvrácena, jelikož odlišností právní úpravy v České republice je jen málo a navíc nejsou nikterak podstatné.